Приказна низ прошетка!!!

Нова пролетна поставка на едуктивна приказна за деца!!! Прошетајте се во локалниот парк спроти градскиот музеј, следете ги бројките на таблите и уживајте во прекрасната сликовница на отворено и дознајте ги најголемите магични зборови!!!

Најмладиот член во неготинската библиотека има пет, а најстариот 78 години

Најмладиот член во библиотеката во Неготино има пет, а најстариот 78 години. Директорката на библиотеката, Катерина Данаилова сподели за МИА, дека адолесцентите најмногу читаат романси, возрасните пак трилери, а основците, едукативни книги и лектири. Најмладиот член во библиотеката во Неготино има пет, а најстариот 78 години. Директорката на библиотеката, Катерина Данаилова сподели за МИА, дека […]

„Приказна низ прошетка“(Story walk)

Story walk

„Приказна низ прошетка“(Story walk), проектот е инсталиран во локалниот парк спроти Градскиот музеј. Содржината креирана од библиотеката ќе се менува еднаш месечно. Првата поставка е приказна од енциклопедиски карактер и го опфаќа живиот свет на Арктикот. Децата имаат можност низ едукативна прошетка во парк  на забавен начин да читаат приказни и да научат многу нови […]

Награден литературен конкурс “Шармирај го Дедо Мраз”

Напишете краток расказ за вашата најдобра особина- карактерна црта со која можете да шармирате и која ќе ви помогне да ви се исполни Новогодишната желба! Донесете ги творбите до 11.01.2022г. и очекувајте награда за најдобриот!

Јавна благдарност до Ротари клуб Неготино

Упатуваме јавна благдарност до Ротари клуб Неготино, кои донираа 278 лектири во библиотеката, со што го обновуваме лектирниот фонд за основно образование! Го поздравуваме препознавањето како и вреднувањето на значењето на книгите за деца !!! #среќнивобиблиотека

Натпревар Есенски пејзаж

Фотографијата која победи на натпреварот”Есенски пејзаж”. Истата е направена во Октомври во Михајлово за време на планинарски младински проект. Честитки за победничката – ученичка IVта год. чија желба да остане анонимна и ја почитуваме. ” Тоа што дел од моето доживување на прекрасната природа која ја доловив во еден микро миг, го споделив, е доволна […]