Напишано од Tvoja Biblioteka

Светот на Евгенија

Малата Евгенија од Неготино која има само 10 години е авторка на нејзината прво-објавена книга “Светот на Евгенија”
Следува промоција во нашата библиотека!
Напишано од Tvoja Biblioteka

Среќни во Библиотека

Со цел промовирање на читањето и библиотеката, за најмалите кои за првпат се среќаваат со лектирни обврски, само овој Четврток 23.09.2021г. чланарината е промотивна !

Напишано од Tvoja Biblioteka

Одговорноста се наградува !!!

Следните ученици, се истакнуваат со својата одговорност, редовност, точност и почитување на правилата за позајмување на книгите. Библиотеката ги пофалува и наградува!
Средношколци:
Коцева Сара
Панова Загорка
Димов Даме
Од основно образование:
Бунарова Васка
Будбарова Дафина
Методиева Амелија
Богоева Лидија
Честитки!!!
Доделување на пофалници и награди Четврток(23.09.2021) во 10:00ч. во библиотеката.
Напишано од Tvoja Biblioteka

Средба со Амбасадорот на Р.Франција

Остварена средба со Амбасадорот на Р.Франција и директорот на ООУ “Гоце Делчев” на која е договорено продолжување и проширување на досегашната соработка. Библиотеката во име на сите дечиња од општината изразува благодарност до Амбасадата и Францискиот институт кои донираа нови едиции на детски книги во франкофонското детско катче !!!

Anime
Напишано од Tvoja Biblioteka

АНИМЕ КЛУБ

За сите обожаватели на светски познатиот и заразен јапонски аниме жанр!!!
Сите заинтересирани можат да се пријават преку месинџер на библиотеката и да добијат информации за online средби и функционирањето на нашиот клуб „Џуџутцу“

Majka
Напишано од Tvoja Biblioteka

Литературен Конкурс- Мајка

Благодарност до сите дечиња кои со љубов ги изработиле творбите за своите мајки и во интерес на нивната радост библиотеката одлучи да ги награди сите учесници на конкурсот, во категорија креативна изработка со посвета во стихови и во категорија празнична поезија !!! Честитки до сите!!! Наградите може да се подигаат од Петок, секој работен ден !!!
Наградени учесници: Јована Трајкова, Екатерина Хаџиска, Христијан Јовановски, Теа Волчева, Андреј Делков, Филип Вучков, Слободан Смилковски, Ѓорѓи Георгиевски, Јована Алтанџиева, Митко Петков, Виктор Петков, Орце Петков, Благица Јованова, Евгенија Јанчева, Глорија Јанчева, Теодора Настова,Благица Накова, Веселина Вељанова, Ана Димова. ЧЕСТИТКИ !!!

Grdoto_pajce
Напишано од Tvoja Biblioteka

Видео приказната “ГРДОТО ПАЈЧЕ”

По повод светскиот ден на книгата за деца, проследете ја Видео приказната “ГРДОТО ПАЈЧЕ” и слушнете ја анализата!

Слушнете ја анализата!

1 2 3 4 5