Промотивна акција по повод “Месецот на книгата”

Локалната библиотека денес доделува ваучери за бесплатно членство за сите првоодделенчиња од нашата општина! Промотивнтата акција е по повод “Месецот на книгата” кој воедно е и месецот на основање на нашата библиотека!  Воедно во двете основни училишта на креативен начин ги промовираме книгите и скриените светови во библиотеката кои чекаат да бидат откриени!

Дообновен лектирниот оддел

Дообновен лектирниот оддел во библиотеката со вториот дел од проектот поддржан од Министерството за култура, како дел од Програмата за поддршка на проекти од национален интерес за 2022г. со 11 Наслови и 95 единици!!! Вкупно со првиот дел од проектот, детскиот оддел е обновен со 385 лектири!!!

Најнови наслови со кои го надополнуваме и заокружуваме нашиот лектирен фонд!

остапни се сите слободни лектири од програмата за основно образование !!! Новите 195 единици се првиот дел од проектот на библиотеката кој е поддржан од Министерството за култура и Програмата за проекти од национален интерес за 2022г.

Монографијата за великанот – актер и предавач Бранко Ѓорчев(1962-2013)

Во пресрет на интернационалниот фестивал на Дуодрама “Бранко Ѓорчев”, библиотеката ја претставува Монографијата за великанот – актер и предавач Бранко Ѓорчев(1962-2013) во која е прикажан животот и целото негово професионално остварување, сите успеси со осврти од негови соработници и најблиски личности, кои само ја потврдуваат неговата големина како човек, актер, професионалец, учител и патриот

„Приказна низ прошетка“(Story walk)

Story walk

„Приказна низ прошетка“(Story walk), проектот е инсталиран во локалниот парк спроти Градскиот музеј. Содржината креирана од библиотеката ќе се менува еднаш месечно. Првата поставка е приказна од енциклопедиски карактер и го опфаќа живиот свет на Арктикот. Децата имаат можност низ едукативна прошетка во парк  на забавен начин да читаат приказни и да научат многу нови […]

Награден литературен конкурс “Шармирај го Дедо Мраз”

Напишете краток расказ за вашата најдобра особина- карактерна црта со која можете да шармирате и која ќе ви помогне да ви се исполни Новогодишната желба! Донесете ги творбите до 11.01.2022г. и очекувајте награда за најдобриот!

Светот на Евгенија

Малата Евгенија од Неготино која има само 10 години е авторка на нејзината прво-објавена книга “Светот на Евгенија” Следува промоција во нашата библиотека!